Hela Producties

Boskoop
Boskoop staat nationaal en internationaal bekend om zijn kwekerijen, waarvan er ongeveer 775 verspreid liggen over een oppervlak van 1100 hectare, omgeven door vele honderden kilometers waterwegen en sloten ten behoeve van de drainage. Vroeger werden er vooral veel fruitbomen gekweekt. Denk hierbij aan de appelsoort de Schone van Boskoop (ook bekend als de goudreinette), maar ook aan een druivenras, de Glorie van Boskoop. Later werden het vooral rozen en (sier)heesters. Tegenwoordig worden er vele soorten planten gekweekt.
De veenmoerassen die op de plaats van het huidige Boskoop waren gelegen werden in de 12e eeuw in cultuur gebracht door middel van cope-ontginning. Hieraan ontleent Boskoop zijn naam: de cope van Bucki of Buckeskop, genoemd naar een Fries met de (voor)naam Bucke.
Boskoop is doorsneden door de rivier de Gouwe De beide oevers worden verbonden door een hefbrug. Op 1 januari verloor Boskoop zijn zelfstandigheid en werd onderdeel van de gemeente Alphen aan den Rijn.

Welkom - Mooi Alphen - Panorama's - Alphen in 3D - Avifauna - Baronie - Archeon - Dorpskernen - Kermis - Aquarijn- De kerken - Bonifaciusschool - IJsvogel - Buitensport - IJspret - Middenstand - Het Zwanenmeer - Bio - Foto kopen - Reacties - Links